Most látom, hogy Szegediek, de dolgoznak máshol is?

Igen, egész Magyarország területén.

Most rögtön / héten / sürgősen ki tudnak jönni, megcsinálni?

Nem, jelenleg 2-4 hetes határidőre vállalunk már leszerződött munkát.

Mennyi idő alatt készül el a bélelés?

A munka nehézségétől illetve a bélelés hosszától és darabszámától függően 1-2 nap.

Ez olyan, mint a kéménybefújós bélelés?

Hasonló. Ez is helyszínen kikeményedő 2 komponensű műgyanta és valamilyen vázanyag kombinációja. Azonban a bélelőanyag bejuttatása a hibahelyhez teljesen más technológiát igényel.

Ívóvíz vezetéket is lehet így javítani?

Ezzel a technológiával nem lehet. Van rá kidolgozott megoldás, azonban cégünk nem végez ilyen jellegű javításokat, kizárólag csapadék- és szennyvíz vezetékeket bélelünk.

Minden lefolyót lehet béleléssel javítani?

Nem. Pl. egy rossz lejtési adottságokkal rendelkező csatorna a bélelés után is rossz lejtésű marad. Ha van benne mosással vagy spirálozással el nem távolítható lerakódás (pl. beton), akkor az kersztmetszet szűkületet okozhat a bélelt vezetékben.

Ha van rákötés a lefolyón, akkor mi a helyzet?

Sajnos még nem vagyunk képesek rákötésekkel, bekötésekkel rendelkező csatornák javítására. Léteznek erre technikai megoldások világszerte, de később terveink között szerepel erre felkészülni.

Mosdó, kád, tusoló vezetékek javíthatók ezzel a technológiával?

Az úgynevezett kis átmérőjű vezetékek (32-40-50-63 mm) vizsgálatára, béleléses javítására kevés igazán használható technológia létezik. A legnagyobb nehézséget a beépített 90 fokos iránytörések (könyökidomok) okozzák, amelyeken rendkívül nehéz átjutni a vizsgáló és bélelő eszközökkel. A pontszerű hibák javítására azonban felkészültek vagyunk ezeknél az átmérőknél is.

Miért nincsenek itt árak, folyóméter-árak?

Ahány csatorna, annyi féle átmérő, anyag, hossz, nyomvonal és a hibáik fajtája pedig végtelen számú.

Feltárt hibák kiértékelése, javítási javaslata:

Egy vagy több pontszerű javításra van szükség? 50-60 cm-es javítások kellenek vagy akár 3-4 méter hosszúságúak? Esetleg egy teljes 15 méteres szakaszban van szükség bélelésére? Milyen anyagú, átmérőjű, milyen és mennyi szennyeződés, lerakódás van benne?

A technika:

Szinte a legtöbb esetben szükség van belső vizuális felmérésre, kamerás vizsgálatra, hogy a javítás műszaki tartalma meghatározható legyen. Fontos információ, hogy a csőbe milyen módon, honnan lehet bejuttatni a bélelőeszközöket, kamerákat. Majdnem minden bélelésnél elengedhetetlen, hogy az eszközt ne csak betolni lehessen (pl. tisztítóaknától felfelé), hanem az eszköz orrát is húzni kell, hogy a bélelőanyagot a hibahelyre tökéletesen beállíthassuk. Kérdés még, hány db és milyen pozicióban van 90 fokos iránytörés, amik nagyban nehezítik a bélelés folyamatát.

A helyszín:

A bélelőeszközök és segédanyagok mintegy 150 darabos listája tíz A/4-es oldalon fér el és egy 6 m3-es kisteherautóval visszük a helyszínre. Nagyjából minden eszközre szükség van egy munka során a csatorna közelében. Hol férnek el ezek, mekkora területet kapunk? Pince, padlás, 1 m2-es mellékhelyiség vagy esetleg a lapostetőn és az utcai akna mellett? Megannyi fontos információ, melynek hiányában nem lehet műszaki tartalmat összeállítani és így korrekt, megalapozott árat adni sem lehet.

Mindenre kiterjedő, pontos felméréssel lehet csak összeállítani a műszaki tartalmat, amelyre projekt árat adunk.