Most látom, hogy Szegediek, de dolgoznak máshol is?

Igen, egész Magyarország területén.

Most rögtön / héten / sürgősen ki tudnak jönni, megcsinálni?

Nem, jelenleg 2-4 hetes határidőre vállalunk már leszerződött munkát.

Mennyi idő alatt készül el a bélelés?

A munka nehézségétől illetve a bélelés hosszától és darabszámától függően 1-2 nap.

Ez olyan, mint a kéménybefújós bélelés?

Hasonló. Ez is helyszínen kikeményedő 2 komponensű műgyanta és valamilyen vázanyag kombinációja. Azonban a bélelőanyag bejuttatása a hibahelyhez teljesen más technológiát igényel.

Hideg/meleg vizes vezetéket is lehet így javítani?

Ezzel a technológiával nem lehet. Van rá kidolgozott megoldás, azonban cégünk nem végez ilyen jellegű javításokat, kizárólag csapadék- és szennyvíz vezetékeket bélelünk.

Minden lefolyót lehet béleléssel javítani?

Nem. Pl. egy rossz lejtési adottságokkal rendelkező csatorna a bélelés után is rossz lejtésű marad. Ha van benne mosással vagy spirálozással el nem távolítható lerakódás (pl. beton), akkor az kersztmetszet szűkületet okozhat a bélelt vezetékben.

Ha van rákötés a lefolyón, akkor mi a helyzet?

Sajnos még nem vagyunk képesek rákötésekkel, bekötésekkel rendelkező csatornák javítására. Léteznek erre technikai megoldások világszerte, de később terveink között szerepel erre felkészülni.

Mosdó, kád, tusoló vezetékek javíthatók ezzel a technológiával?

Az úgynevezett kis átmérőjű vezetékek (32-40-50-63 mm) vizsgálatára, béleléses javítására kevés igazán használható technológia létezik. A legnagyobb nehézséget a beépített 90 fokos iránytörések okozzák, amelyeken rendkívül nehéz átjutni a vizsgáló és bélelő eszközökkel. A pontszerű hibák javítására azonban felkészültek vagyunk ezeknél az átmérőknél is.

Miért nincsenek itt árak, folyóméter-árak?

Ahány csatorna, annyi féle átmérő, anyag, hossz, nyomvonal és a hibáik fajtája pedig végtelen számú.

Feltárt hibák kiértékelése, javítás javaslata:

Egy vagy több pontszerű javításra van szükség? 50-60 cm-es javítások kellenek vagy akár 3-4 méter hosszúságúak? Esetleg egy teljes 15 méteres szakaszban van szükség bélelésére? Milyen anyagú, átmérőjű, milyen és mennyi szennyeződés, lerakódás van benne?

A technika:

Szinte a legtöbb esetben szükség van belső vizuális felmérésre, kamerás vizsgálatra, hogy a javítás műszaki tartalma meghatározható legyen. Fontos információ, hogy a cső belsejében milyen módon, honnan lehet bejuttatni a bélelőeszközöket, kamerákat. Majdnem minden bélelésnél elengedhetetlen, hogy az eszközt ne csak betolni lehessen (pl. tisztítóaknától felfelé), hanem az eszköz orrát is húzni kell, hogy a bélelőanyagot a hibahelyre tökéletesen beállíthassuk. Kérdés még, hány db és milyen pozicióban van 90 fokos iránytörés, amik nagyban nehezítik a bélelés folyamatát.

A helyszín:

A bélelőeszközök és segédanyagok mintegy 150 darabos listája tíz A/4-es oldalon fér el és egy 6 m3-es kisteherautóval visszük a helyszínre. Nagyjából minden eszközre szükség van egy munka során a csatorna közelében. Hol férnek el ezek, mekkora területet kapunk? Pince, padlás, 1 m-es mellékhelyiség vagy esetleg a lapostetőn és az utcai akna mellett? Megannyi fontos információ, melynek hiányában nem lehet korrekt, megalapozott árat adni.

Mindenre kiterjedő, pontos felméréssel lehet csak összeállítani a műszaki tartalmat, amelyre projekt árat adunk.